Sipro Uniquat Desinfectiemiddel 5 ltr. Voor algen, bacterien en schimmels.

€35,51
Artikelnummer: 120023N
Levertijd: 1-3 werkdagen
  • Koop 2 voor €33,73 per stuk en bespaar 5%
  • Koop 4 voor €31,96 per stuk en bespaar 10%

Sipro Uniquat is een geconcentreerd algdodend middel, gebaseerd op een kwarternaire- ammonium en bevat 100 g/l N,N-didecyldimethylammoniumchloride.

Sipro Uniquat is wettelijk toegelaten onder nummer 14554 N. Sipro Uniquat kent in verband met de wet bestrijdingmiddelen specifieke aanbevelingen.

A. WETTELIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFT Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter:

1. Bestrijding van bacteriën (exclusief Mycobacteriën en bacteriesporen) en gisten op oppervlakken welke in contact kunnen komen met eet- en drinkwaren en de grondstoffen hiervoor, echter met uitzondering van melkwinningsapparatuur op de boerderij; Bestrijding van bacteriën (exclusief Mycobacteriën en bacteriesporen) en gisten op oppervlakken in ruimten bestemd voor het verblijf van mensen;

2. Bestrijding van bacteriën, schimmels en algen in recirculerende koelwatersystemen; in hulpstofdoseersystemen in de papier- en kartonindustrie alsmede de pasteuriseer-installaties en overige vormen van proceswater in de suiker- en voedingsmiddelenindustrie. Dit middel mag uitsluitend worden toegepast met instemming van het per locatie bevoegd gezag voor kwalitatief waterbeheer;

3. Bestrijding van groene aanslag. Het behandelen van verharde oppervlakken en apparatuur naast watergangen bij de bestrijding van groene aanslag is niet toegestaan. Dit middel is giftig voor vissen en andere waterorganismen: Voorkomen moet worden dat de vloeistof het oppervlaktewater bereikt.

B. GEBRUIKSAANWIJZING

1. Gebruik als desinfectiemiddel:

De te desinfecteren oppervlakken en materialen eerst grondig reinigen. Een daarbij eventueel gebruikt reinigingsmiddel vervolgens afspoelen met schoon water.

Overtollige vloeistof verwijderen.

Indien behandelde oppervlakken of materialen met eet- en drinkwaren in contact kunnen komen is na de inwerkingstijd grondig naspoelen met schoon water vereist.

Minimale inwerkingstijd 5 minuten.

Voor gebruik op plaatsen, waar eet- en drinkwaren worden bereid, behandeld of bewaard en voor algemeen gebruik is de gebruiksconcentratie 4 ml per liter water.

Voor gebruik in het ziekenhuis wordt het middel uitsluitend aanbevolen voor het behandelen van: ? Oppervlakken (wanden, vloeren en meubilair) met uitzondering van tbc- afdelingen en isolettes:

Gebruiksverdunning 1:250 (4 ml/L), minimale inwerkingstijd 5 minuten. ?

Oppervlakken en apparatuur in keukens:

Gebruiksverdunning 1:250 (4 ml/L), minimale inwerkingstijd 5 minuten. ?

Toiletten en overig sanitair

Gebruiksverdunning 1:250 (4 ml/L), minimale inwerkingstijd 5 minuten. ?

Instrumentarium (m.u.v. cystoscopen en andere delicate medische instrumenten):

uitsluitend na gebruik en voor reiniging en sterilisatie.

Gebruiksverdunning 1:250 (4 ml/L)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen