Belgisch hardsteen behandelen met de producten van Acor Products

Belgisch hardsteen behandelen met de procucten van Acor Products voor langdurig onderhoud

Behandelen van Belgisch hardsteen: MARMER, GEBORSTELD MARMER, HARDSTEEN, TRAVERTIN, GRANIET, BASALT EN TERRAZZO BESCHERMEN. Indien de vloer na de droog periode volledig droog is, kan men deze impregneren. Het gebruik van deze middelen, verlaagt de kans op vuil-, vet- en vochtvlekken aanzienlijk.

Belgisch hardsteen behandelen: Wat is het precies voor steen?

Belgisch hardsteen behandelen - Simus Marmer Glans 1 ltr.Belgisch hardsteen behandelen - Simus vlekpreventie 1 ltr.Belgisch hardsteen is prachtig om te zien, die veel wordt gebruikt voor speciale gebouwen. (denk bijv. aan paleizen, beeldhouwwerken, etc.) Natuursteen zoals Marmer staat niet zo zeer voor een soort gesteente, maar vooral voor de kwaliteit van het gesteente. Ten tweede, als we kijken naar het ontstaan van marmer zien we dat er 2 soorten marmer zijn. Het sedimentaire marmer, en het metamorfe marmer. Het sedimentaire marmer ontstaat door Lithificatie. (het proces waarin een sediment dat onder eigen druk is ingekrompen, veranderd in een vast gesteente.) Onder de sedimentaire marmers vallen bijvoorbeeld de traditionele grijze, zwarte en rode belgische marmers. Marmer is een kalksteen dat of gevormd wordt door het neerslaan van kalkmodder en/of fossielen die ophopen en door de jaren veranderen in hard gesteente, of het wordt gevormd door metamorfose. Dit gebeurt als het marmer diep onder de grond beland, waar het door middel van hoge druk en hoge temperaturen begint te herkristalliseren. Sommige geologen beschouwen de Metamorfe marmers als de “echte” marmers. Denk bijvoorbeeld aan het witte marmer waarin Michelangelo zijn beelden houwde.  Deze marmers komen vooral uit het middelandse zeegebied.

 

Simus Marmer en natuursteen Glanswas maakt marmer en travertin levendiger. Geeft hoogglans, versterkt en beschermt de kleur en structuur van het marmer. Marmer glanswas laat een dunne polymeerfilm achter die de vloer niet glad maakt. Inhoud: 1 liter Gebruiksaanwijzing Simus Marmer Glanswas • Te behandelen oppervlak schoon en vetvrij maken met Simus Marmer Dieptereiniger • Goed laten drogen • Met vochtige doek of dweil onverdund in banen aanbrengen • Wanneer eerste laag geheel droog is een tweede laag haaks op de eerste laag aanbrengen • Zonodig na een dag herhalen • Voor dagelijks dweilonderhoud ongeveer 150 ml. Simus Marmer Glanswas op een emmer (10 liter) Waarschuwing Buiten bereik van kinderen en vorstvrij bewaren. Voor zeer poreuze oppervlakken en buitenterrassen gebruikt men Simus Steencoating. Tijdens behandeling vloerverwarming uit. Verbruik: bij puur gebruik 20-40 m2 per liter. Belgisch hardsteen behandelen is nog nooit zo eenvoudig geweest.